1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında Göçmen Kaçakçısına Yardım Etti!

Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında Göçmen Kaçakçısına Yardım Etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesinde Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına kovalama bahanesi ile karaya 50 metre kadar yaklaşan Yunanistan sahil güvenlik botunun benzer bir olayı Datça ilçesi kıyılarında tekrarladığı bildirildi. 20 Eylül günü sabah saat 10.00 sıralarında Bodrum’a bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki Akçabük koyunda gerçekleşen olayda, Yunan sahil güvenlik botunun kıyıya kadar ilerleyerek Türk karasularını ihlal ettiği kaydedildi.

Görüntülerde, Yunanistan sahil güvenlik botunun Datça’nın bir koyunda karaya kadar gelip botun içinden inen bir kişinin, karada bulunan zodiak botu denize çekerek sahil güvenlik botunun gözetiminde koydan uzaklaştığı görüldü. Olayın yaklaşık bir haçka önce Datça kıyılarında yaşandığı iddia edilirken, Yunan sahil güvenlik botunun Simi (Sömbeki) Adası’nda konuşlu olduğu belirtildi.

Yunanistan sahil güvenlik botunun kıyıya yanaşarak göçmen kaçakçısına ait olduğu iddia edilen botu alıp götürmesiyle ilgili olarak ise sosyal medyada tepkiler yükseldi. Olayın duyulmasının ardından Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan sorumlu ve Denizcilik Bakanı Christos Stylianidis’e bilgi verildiğini açıklandı. Ayrıca, İstanköy (Kos) ve Sömbeki (Simi) Liman Başkanlıkları’na daha dikkatli olmaları yönünde uyarılar yapıldığı da belirtildi.

Türk karasularını ihlal eden ve göçmen kaçakçısına yardım eden Yunan sahil güvenlik botunun Datça kıyılarında benzer bir olayı tekrar etmesi, Türkiye ve Yunanistan arasındaki deniz yetki alanları sorununu bir kez daha gündeme getirdi. Bu tür ihlallerin artması durumunda, uluslararası hukuk çerçevesinde gerekli adımların atılması gerektiği ifade edilmektedir.

Yunanistan sahil güvenlik botunun Türk karasularını ihlal ederek göçmen kaçakçısına yardım etmesi olayı, iki ülke arasındaki deniz sınırlarının belirlenmesi konusundaki anlaşmazlığı bir kez daha gündeme getirmiştir. Bu tür olayların tekrarının önüne geçilmesi ve benzer sorunların çözümü için taraflar arasında diyaloğun önemli olduğu vurgulanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında Göçmen Kaçakçısına Yardım Etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin