1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında! Şoke eden görüntüler ortaya çıktı

Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında! Şoke eden görüntüler ortaya çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Akyarlar Mahallesi’ndeki Akçabük Sitesi koyunda Yunan sahil güvenlik botunun bir zodyak botu kovaladığı olay, vatandaşların şaşkınlıkla izlediği bir sahne haline dönüştü. Bu sabah saatlerinde yaşanan olayda, Yunan sahil güvenlik botunun kovaladığı lastik botun karaya çıkarılarak terk edildiği görüldü. Olayın ardından vatandaşların ihbarı üzerine jandarma ve sahil güvenlik ekipleri olay yerine sevk edildi. Sahil güvenlik ekipleri lastik botu alarak Turgutreis Limanı’na götürdü.

Turizmci Cemre Özdemir Pekoğlu, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Saat 10.00 sıralarında bir Yunanistan sahil güvenliğine ait botun Akçabük Koyu’na girdiğini görünce şaşırdım, dikkatli bakınca bir botu kovaladığını gördüm, sonra aniden geri dönüp koydan çıktı. Bu ne cesaret Türk karasularına girerek, sahile 100 metreye kadar yaklaşabiliyor” dedi. Yunanistan sahil güvenlik botunun Bodrum kıyılarına kadar gelmesi şaşkınlıkla karşılanırken, olay anları vatandaşlar tarafından da kaydedildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak olaya dair bilgi verdi. Açıklamada, “Bugün, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden ‘Bodrum Akyarlar Meteor Koyu’nda bir lastik botun karaya çıktığı ve 1 şahsın ormanlık alana kaçtığı’ ihbarının alınması üzerine olay yerine 2 sahil güvenlik botu sevk edilmiş ve ihbar Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığına iletilmiştir. Sahil güvenlik unsurlarımız olay mahalline derhal intikal etmiş, Yunan sahil güvenlik unsurunun süratle kendi kara sularına döndüğü tespit edilmiştir” denildi. Ayrıca, ormanlık alana kaçan ve göçmen kaçakçısı olduğu değerlendirilen şahsı bulmak maksadıyla arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Yaşanan olay, Akçabük Koyu’nda endişe ve kafa karışıklığı yarattı. Vatandaşlar, Yunan sahil güvenlik botunun Türk karasularına girmesini ve bir botu kovalamasını endişeyle izlerken, yetkililerin konuyla ilgili detaylı bir soruşturma başlatmaları bekleniyor. Olayın ardından bölgedeki güvenlik önlemlerinin artırılması ve benzer olayların yaşanmaması adına gerekli tedbirlerin alınması gerektiği vurgulanıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunan Sahil Güvenlik Botu Türk Karasularında! Şoke eden görüntüler ortaya çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin