1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Yunanistan Başbakanı Türkiye’ye Ziyaret Edecek ve Lezzetli Yemekler Konuşulacak!

Yunanistan Başbakanı Türkiye’ye Ziyaret Edecek ve Lezzetli Yemekler Konuşulacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, 13 Mayıs Pazartesi günü Türkiye’ye ziyarette bulunacak. Miçotakis, Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir’in sorularını yanıtladı. İki ülke arasındaki tansiyonun artma ihtimaline dikkat çeken Miçotakis, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde diyalog yoluyla sorunların çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yunanlılar ve Türkler arasında lezzetli yemekler ve lezzetlere olan aşinalık gibi güçlü bir bağ bulunduğunu belirten Miçotakis, Atina’nın zengin bir gastronomi ortamına sahip olduğunu ve geleneksel Yunan mutfağını yenilikçi bir şekilde ileri taşıdığını ifade etti. Başbakan, şehirlerin sürekli değiştiğini ve geliştiğini, modern Atina’nın sadece antik bir mirasa sahip olmadığını, aynı zamanda geçmişle gelecek arasında köprü kuran dinamik bir şehir olduğunu söyledi.

Miçotakis, Yunanistan’ın Türk vatandaşları için 10 ada için başlattığı “kapıda vize” programının başarısından mutluluk duyduğunu belirtti. Bu programın, Türk vatandaşlarının Yunan adalarının güzelliklerini keşfetmesine ve bölge halkı için de fayda sağlamaya yönelik bir kazan-kazan durumu olduğunu dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı, Yunan-Türk İş Konseyi kurma kararı alındığını ve önceliklerinin inşaat, altyapı, dijitalleşme ve tarım sektörlerine doğrudan yatırımların artırılması olduğunu açıkladı. İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin tüm potansiyelinin ortaya çıkarılacağına inandığını belirten Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la iş dünyalarını bir araya getirerek işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Başbakan Miçotakis, gelecek 10 yıl için Türk-Yunan ilişkilerinde ticarette ve ekonomide işbirliğiyle birlikte çağın büyük zorluklarıyla karşı karşıya gelme beklentisinde olduğunu ifade etti. Halklar arasındaki bağların daha da güçleneceğine inancını dile getiren Miçotakis, Ege Denizi’nin her iki kıyısındaki hükümetler arasında bağımsız bir ilişki oluşturulmasını umduğunu söyledi. Son olarak, Ege ve Doğu Akdeniz’deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusundaki farklılıkların çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Miçotakis, ilişkilerde gerginlik ve krizin olmadığı, dürüstlük, saygı ve anlayış temelli yeni bir sayfa açılmasını umduğunu dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan Başbakanı Türkiye’ye Ziyaret Edecek ve Lezzetli Yemekler Konuşulacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin