1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Yunanistan’da Şiddetli Yangınlar Devam Ediyor: Amalia Fleming Hastanesi de Tahliye Edildi

Yunanistan’da Şiddetli Yangınlar Devam Ediyor: Amalia Fleming Hastanesi de Tahliye Edildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yunanistan’ın başkenti Atina yakınlarındaki Varnava’da başlayan ve şiddetli rüzgar nedeniyle Attiki’nin çeşitli bölgelerine yayılan yangın nedeniyle Penteli’deki Amalia Fleming Hastanesi de tahliye edildi. Yangın, dün başlayan ve rüzgarın etkisiyle büyüyerek yerleşim yerlerine kadar ulaşan bir orman yangını olarak başladı. Müdahalelere rağmen kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle birçok yerleşim yeri tahliye edildi. Penteli Çocuk Hastanesi, 414. Askeri Hastanesi’nin ardından Amalia Felming Hastanesi de tahliye edildi.

Yunanistan’da son zamanlarda karşılaşılan en sıcak haziran ve temmuz ayları yaşanıyor ve şiddetli rüzgar nedeniyle yayılan yangın birçok evin kül olmasına sebep oldu. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, yangınla mücadelenin 20 saattir devam ettiğini ve olağanüstü tehlikeli bir durumla karşı karşıya olduklarını belirtti. Yunanistan İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Vasilyos Vathrakoyannis ise zor şartlarda çalışan ekiplerin vatandaşların tahliye kararlarına uyması gerektiğini vurguladı. Şu ana kadar 2 itfaiyeci ve 13 vatandaş yaralandı.

Atina Tabipler Birliği, yangının yaşandığı bölgelerde kronik rahatsızlıkları olan kişilere ve belirli risk grubundaki bireylere uyarılarda bulunarak dikkatli olmaları konusunda uyardı. Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması çerçevesinde Fransa, İtalya ve Çekya’dan ekiplerin yangın söndürme çalışmalarına katılması planlanıyor. Bu çalışmalara 500’den fazla itfaiyeci, 152 itfaiye aracı, 17 yangın söndürme uçağı, 15 helikopter ve gönüllüler de destek veriyor. Yangında zarar gören evlerin sayısı oldukça fazla. Polis ve itfaiye ekipleri, uyarılara rağmen tahliye emirlerine uymayan 200’den fazla kişiyi kurtarmıştı. Meteoroloji uzmanları ve hükümet yetkilileri, hava koşulları nedeniyle orman yangınlarının artabileceği konusunda uyarılarda bulunmuştu.

Geçmiş yıllarda Yunanistan’da yaşanan orman yangınlarında birçok vatandaş hayatını kaybetmiş veya yaralanmıştı. Bunun yanı sıra, yangınların çevreye ve doğaya verdiği zararlar da büyük boyutlara ulaşmıştı. Yapılan müdahalelerle yangınlar kontrol altına alınmaya çalışılırken, yeni yangınların çıkmasını engellemek için vatandaşların uyarılara uyması ve gerekli tedbirleri almaları önem taşımaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan’da Şiddetli Yangınlar Devam Ediyor: Amalia Fleming Hastanesi de Tahliye Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin