1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yunanistan’daki Orman Yangınları: Moldova Vatandaşı Hayatını Kaybetti

Yunanistan’daki Orman Yangınları: Moldova Vatandaşı Hayatını Kaybetti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Atina yakınlarındaki Varnava’da pazar günü başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Moldova vatandaşı bir kadın hayatını kaybetti. İtfaiyeciler Vrilissia banliyösündeki endüstriyel binada kadının yanmış cesedini buldu. En az 66 kişi yaralandı. Yunanistan, yangını durdurmak için uluslararası yardım çağrısında bulundu. Buna yanıt olarak Türkiye, Fransa, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Sırbistan ve Romanya’dan uçaklar, itfaiyeciler ve araçlar bölgeye gönderildi. Yakıt tankları ve evlerdeki gaz tüplerinden kaynaklanan patlama sesleri duyuldu. Hava kirliliği Atina’da tehlikeli seviyelere ulaştı.

Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, “Varnava’daki orman yangınında artık aktif bir cephe olmadığını, sadece dağınık sıcak noktaların bulunduğunu söyleyebiliriz” dedi. Başbakan Kiriakos Miçotakis ise dün orman yangınları nedeniyle acil toplantı düzenledi, ancak muhalefetten yetersiz tepki aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yunanistan’daki yangına müdahale için iki uçak ve bir helikopterin gönderildiğini bildirdi. “Ateş kuşları” olarak adlandırılan ekipler, alevleri söndürmek için görevlerine başladı. Bakan Yumaklı, “Ormanlar dünyanın ortak mirasıdır” diyerek Yunanistan’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yunanistan’daki Orman Yangınları: Moldova Vatandaşı Hayatını Kaybetti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin