1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Yusuf Tekin: Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Müfredat Üzerine Çarpıcı İfadeler

Yusuf Tekin: Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Müfredat Üzerine Çarpıcı İfadeler

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumartesi Konferanslarına katılan bir konuşmacı olan Tekin, Avrasya Bir Vakfı’nda gerçekleşen etkinlikte Milli Eğitim Bakanlığının çalışmalarını sundu. Türkiye’de yaklaşık 1 milyon 200 bin öğretmenin bulunduğunu ve bu öğretmenlerin yaklaşık 18 milyon öğrenciye hizmet verdiğini ifade eden Tekin, bu sayının oldukça büyük olduğunu ve 85 milyon vatandaşın eğitimle ilgili gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Tekin, son 22 yılda atanan 800 bin öğretmenin görevde olduğunu belirterek, yapılan dersliklerin sayısının da aynı dönemde 2 katından fazla arttığını dile getirdi. Yapılan güçlendirme ve yıkımlarla birlikte bu sayının yaklaşık 3 kata kadar çıktığını belirten Tekin, özellerin de bu rakama dahil olduğunu söyledi.

Öğretmenlerle yapılan toplantılarda Türkiye’deki müfredatla ilgili eleştirileri dinlediklerini aktaran Tekin, uluslararası raporlarda iki ana eleştiri olduğunu paylaştı. Birincisi, dünya genelinde eğitim anlayışının değiştiğini ve Türkiye’nin müfredatının hala eski bilgi aktarımına odaklı olduğunu belirten ikinci eleştiri ise zorunlu eğitim çağında çocuklara fazla bilgi verildiği ve bu bilginin beceriye dönüştürülmediği yönündeydi.

Müfredatın revize edilmesi gerektiğini vurgulayan Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli adını verdikleri yeni bir model oluşturduklarını belirtti. Müfredatta insanı zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi gelişimi ön planda tuttuklarını ifade eden Tekin, bu modelle ahlaklı, erdemli, eleştirel düşünebilen ve medeniyete uyum sağlayan bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin insan odaklı olduğunu vurgulayarak, iyi insan yetiştirmeyi ve milli-manevi değerleri yücelten nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını belirtti. Ayrıca, medeniyetin üzerine inşa edildiği temel değerleri gözeten bir eğitim programı oluşturmak için çaba gösterdiklerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Yusuf Tekin: Türkiye’de Eğitim Sistemi ve Müfredat Üzerine Çarpıcı İfadeler
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin