1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’e Ne Oldu? Göle Dalış Başlamış!

YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’e Ne Oldu? Göle Dalış Başlamış!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nde okuyan 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül tarihinde kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra bir daha geri dönmedi. Arkadaşları, Rojin’e ulaşamayınca 28 Eylül’de saat 12.00 civarında polise haber verdiler. Rojin’in yanında olması planlanan arkadaşının teklifini reddettiği ve 27 Eylül günü saat 18.30’da Van Gölü Sahili’ne çakıl toplamak için gideceğini söylediği belirlendi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu ve telefon polise teslim edildi.

Rojin’in annesine telefonla markete gidip kahve, su ve kek alacağını söylediği bilgisiyle, polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye ekipleri arama çalışmalarını başlattı. Arama çalışmalarına gönüllüler de katıldı ve polis ekipleri havadan destek sağladı. Çalışmalarda Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yandan taramalı sonar cihazı, jandarmanın su üstü radarı ve polisin su altı görüntüleme cihazları da kullanıldı. Ayrıca jandarma, polis ve AFAD üyelerinden oluşan dalgıç ekipler de göle dalış yaparak aramalara destek verdiler.

Arama çalışmaları, Rojin’e ait başörtüsünün bulunduğu Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile Bardakçı Mahallesi arasındaki bölgeye yoğunlaştı. Başörtüsü incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ekipler, arama çalışmalarına 14. gününde gölde ve karada yoğun bir şekilde devam etmekteler. Diyarbakır ve Erzurum Emniyet müdürlüklerinden gelen kadavra köpekleri de arama çalışmalarında kullanılıyor.

Rojin’in bulunması için devam eden arama çalışmaları geniş bir alanda sürdürülmektedir. Ailesi ve arkadaşları endişeli bekleyişlerini sürdürürken, emniyet güçleri ve gönüllü ekipler ellerinden gelen her şeyi yaparak Rojin’in bulunması için çaba sarf etmektedirler. Umulur ki Rojin bir an önce sağ salim bulunur ve ailesine kavuşturulur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’e Ne Oldu? Göle Dalış Başlamış!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin