1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Ölümü Şüpheli Bulundu: Aile Vicdansız İddialara Cevap Verdi

YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Ölümü Şüpheli Bulundu: Aile Vicdansız İddialara Cevap Verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül’de kaldığı yurtta akşam yemeğini yedikten sonra dışarı çıktı. Geri dönmediği için endişelenen arkadaşları, 28 Eylül’de polise haber vererek Rojin’in kaybolduğunu bildirdi. Rojin’in, 27 Eylül’de Van Gölü Sahili’ne çakıl taşı toplamaya gideceğini belirttiği, ancak arkadaşının bu teklife olumsuz yanıt verdiği tespit edildi. 28 Eylül’de Van Gölü Sahili’nde Rojin’e ait eşyalar bulundu ve cep telefonu polise teslim edildi.

Rojin’in kaybolmasıyla birlikte polis, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri arama çalışmalarına başladı. 18 gün süren arama çalışmaları sonucunda Rojin Kabaiş’ın cansız bedeni, Mollakasım Mahallesi’nde bahçe sulaması yapan Mehmet Emin Ankay tarafından bulundu. Rojin’in cenazesi Adli Tıp Kurumu’nda otopsi işlemlerinin ardından memleketi Diyarbakır’da defnedildi. Rojin için taziye, ailesinin yaşadığı Bağlar ilçesinde düzenlendi.

Baba Nizamettin Kabaiş, kızının kesin ölüm nedeninin kendilerine hala bildirilmediğini belirterek, acılarının devam ettiğini ifade etti. Baba Kabaiş, kızının öldürüldüğünü ve kesin ölüm nedeninin otopsi sonucunda ortaya çıkacağını dile getirdi. Aynı zamanda Rojin’in vücudunda darp izlerinin bulunduğunu aktardı ve üniversite çevresinde güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu belirtti.

Baba Kabaiş, kızının intihar etmediğini ve ona zarar veren kişilerin bulunması gerektiğini vurgulayarak yetkililere çağrıda bulundu. Rojin’in ölümüyle ilgili adli makamlardan henüz resmi bir açıklama gelmediğini ifade eden baba, adaletin sağlanması için mücadele edeceklerini belirtti. Kabaiş ailesi, otopsi sonuçlarını beklerken, Rojin’in ölümünün netleşmesi ve sorumluların cezalandırılması için çaba harcamaya devam ediyor.

Baba Kabaiş ayrıca, kızının içki içen ve risk oluşturan kişilerle muhtemelen karşılaştığını ve bu kişilerin Rojin’e zarar verdiğine inandığını dile getirdi. Olayın aydınlatılması ve adaletin sağlanması için özellikle üniversite çevresinde yapılan arama çalışmalarının yetersiz olduğunu düşünen baba, kızının katil ya da katillerinin bulunması için mücadeleye devam edeceğini açıkladı. Aile, Rojin’in anısını yaşatmak ve adaletin yerini bulmasını sağlamak için tüm çabalarını sürdüreceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
YYÜ Öğrencisi Rojin Kabaiş’in Ölümü Şüpheli Bulundu: Aile Vicdansız İddialara Cevap Verdi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin