1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zargoviç Ormanı’nda Yangın Kontrol Altında!

Zargoviç Ormanı’nda Yangın Kontrol Altında!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zargoviç Ormanı’nda Yangın Kontrol Altına Alındı

Mazgirt ile Nazımiye ilçeleri arasında, yoğunlukta meşe ağaçlarının bulunduğu Zargoviç Ormanı’nda dün saat 14.30 sıralarında, belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgenin sarp oluşu ve araç yolu bulunmaması nedeniyle karadan müdahale edilemedi. Bunun üzerine Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun talimatıyla, jandarmaya ait Sikorsky tipi helikopterlerle araziye 6 Jandarma Özel Harekat, 2 de Jandarma Asayiş Komando Timi, Orman İşletme Müdürlüğü’nden 17 personel olmak üzere toplam 147 personel sevk edildi.

Ekiplere bölgedeki köylü ve gönüllüler de destek verdi. Diyarbakır Hava Grup Komutanlığı’ndan Jandarma Genel Komutanlığı’na ait bir S-70 tipi çok maksatlı yangın söndürme helikopteri de görevlendirildi. Söndürme çalışmaları gece bir süre ara verildikten sonra günün aydınlanmasıyla tekrar başladı. Helikopterin havadan, ekiplerin ve köylülerin de karadan müdahalesiyle yangın sabah 07.30 sıralarında kontrol altına alınarak 17 saat sonra söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zargoviç Ormanı’nda Yangın Kontrol Altında!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin