1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zeynep Karadeniz’in Eğitim Hikayesi: Yarıda Kaldı, Tamamlandı!

Zeynep Karadeniz’in Eğitim Hikayesi: Yarıda Kaldı, Tamamlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yenişehir ilçesinde yaşayan Zeynep Karadeniz, 4 çocuğunun geçimini evde terzilik yaparak sağlamaktadır. Karadeniz, ilkokuldan mezun olduktan sonra ortaokula gitmemiştir. Evlendikten sonra çocuklarının yardımıyla ortaokulu ve liseyi açık öğretimde okuyarak mezun olmuştur. Karadeniz’in kızının kendisinden habersiz başvurduğu YKS sınavında 247 puan almış ve Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi bölümünü kazanmıştır. Karadeniz, yakın zamanda kaydını yaptıracaktır ve üniversite hayalini tamamlamak için sabırsızlanmaktadır.

Üniversite mezunu 2 kızı ve liseyi okuyan 2 oğlu olan Karadeniz, eşinin vefatından sonra terzilik yaparak ve eşinin emekli maaşıyla geçimlerini sağladıklarını belirtmektedir. Karadeniz, yaşadığı eğitim eksikliği nedeniyle uzun süre okula gidemediği için büyük üzüntü yaşadığını ifade etmiştir. Ancak açık öğretim sayesinde ortaokulu ve liseyi bitirerek diplomasını almıştır. Kızının sürpriz başvurusuyla üniversite sınavına giren Karadeniz, sınavı başarıyla tamamlamış ve kazandığı bölümle ilgili umutlarını dile getirmiştir.

Karadeniz, terzilik işini, ev işlerini ve ders çalışmayı bir arada yürüterek üniversite sınavına hazırlandığını, çocuklarının desteğiyle zaman buldukça kitapları açtığını belirtmiştir. 247 puan alarak Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler ve Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Bölümünü kazanan Karadeniz, bölümü birincilikle bitirmeyi hedeflediğini ifade etmiştir. Üniversiteye devam ederken terzilik mesleğini bırakmayacağını söyleyen Karadeniz, hedeflerine ulaşmak için çaba sarf edeceğini ve gerekirse burs talep edeceğini vurgulamıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeynep Karadeniz’in Eğitim Hikayesi: Yarıda Kaldı, Tamamlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin