1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zeytin fidanları tahrip edildi, üzücü olayla ilgili soruşturma başlatıldı

Zeytin fidanları tahrip edildi, üzücü olayla ilgili soruşturma başlatıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

2011 yılında bir okul inşaatını tamamladıktan sonra Manavgat’a yerleşmeye karar veren müteahhitlik ve taşeronluk yapan bir kişi olan Dursun Kürüş, bu kararını 2021 yılında Demirciler Mahallesi’nde tarım amaçlı yatırım yapmak için aldığı 14459 metrekarelik araziyi tarla haline getirmek için çalışmaya başladı. Dursun Kürüş, Hatay’dan getirttiği 1100 İspanyol zeytin fidanını geçen şubat ve mart aylarında dikti.

Ancak 10 Mayıs’ta arazisine gittiğinde tüm fidanlarının traktörle ezilmiş halde olduğunu fark eden Kürüş, durumu jandarmaya ve Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü yetkililerine bildirdi ve şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dursun Kürüş, yaşadıklarını anlatırken aldığı tarlanın 2B’li olduğunu ve sonrasında tarım arazisine dönüştüğünü belirtti. Toplamda 360 bin lira yatırım yaptığını ve 1100 zeytin fidanı ekerek araziyi tarım için hazır hale getirdiğini ifade etti.

Zeytin fidanlarının tahrip edildiğini ve sadece 20 tanesinin ayakta kaldığını belirten Kürüş, yaşadığı üzüntüyü dile getirdi. Kimseyle düşmanlık ilişkisi olmadığını söyleyen Kürüş, yaşanan olayın ardındaki sebepleri ve sorumluları jandarma ve ilgili müdürlüklere şikayet ettiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytin fidanları tahrip edildi, üzücü olayla ilgili soruşturma başlatıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin