1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Zeytinburnu’nda Kamu Alanı Rezidansa Dönüşmeyecek! – İBB Meclisi’nden Ret Kararı Geldi!

Zeytinburnu’nda Kamu Alanı Rezidansa Dönüşmeyecek! – İBB Meclisi’nden Ret Kararı Geldi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zeytinburnu’nda Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğü’ne ait 11 bin 340 metrekarelik bir arsa, rezidans imarına açılması için AKP’li Zeytinburnu Belediyesi tarafından planlanmış ve İBB’ye gönderilmiştir. Ancak CHP grubunun çoğunluk oyları ile plan değişikliği reddedilmiş ve kamu arazisinin konut ve ticaret imarına açılması engellenmiştir.

İBB Meclisi’nde kabul edilmeyen plana göre, Türkiye Kömür İşletmelerine ait araziye ticaret, konut, belediye hizmet alanı ve idari hizmet alanı fonksiyonları verilmesi önerilmiştir. Ancak İBB Planlama Şube Müdürlüğü, öneriyi inceledikten sonra 6 bin 500 metrekarelik kamu alanının iptal edilerek ticaret ve konut fonksiyonu getirilmesiyle kamu kullanımının yarı yarıya düşürüldüğünü belirtmiştir. Bu durumun bölge planlarına aykırı olduğu ve nüfus, trafik ve yapı yoğunluğunu artıracağı ifade edilmiştir.

AKP’li Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, planın reddedilmesiyle bölge halkının mağdur edildiğini ve kamulaştırmanın maliyetinin yüksek olduğunu savunmuştur. CHP’li Meclis Üyesi Sedat Özkan da, kamu arazisinin ticaret ve konut imarına açılmasının kamu hukukuna aykırı olduğunu belirterek eleştirilerde bulunmuştur.

Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü de planı uygun bulmadığını ve arazinin belediye adına tescil edilmesinin yasa ve yönetmeliklere aykırı olduğunu belirtmiştir. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talep ettiği karakolun yerinin uygun olmadığı da vurgulanmıştır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytinburnu’nda Kamu Alanı Rezidansa Dönüşmeyecek! – İBB Meclisi’nden Ret Kararı Geldi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin