1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zeytinlikte çıkan yangın felakete neden oldu, 2 kişi gözaltında

Zeytinlikte çıkan yangın felakete neden oldu, 2 kişi gözaltında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Efeler ilçesinde bulunan bir evin çatısında meydana gelen bir kaynak yangını, dağlık alandaki zeytinlik alanlara zarar verdi. Yangına hava ve karadan müdahale edilerek söndürüldü. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı ve yaklaşık 50 dönümlük alan zarar gördü.

Yangın, Efeler ilçesine bağlı Doğanköy Mahallesi’nde gerçekleşti. Bölgede bulunan bir evin çatısındaki kaynaktan sıçrayan kıvılcım, zeytinlik alanı tutuşturdu. Vatandaşlar dumanları fark edince durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Jandarma, itfaiye ve orman ekipleri olay yerine sevk edildi.

Yamaç arazide çıkan yangına 2 uçak, 1 su ve 1 toz helikopteri ile 5 itfaiye aracı müdahale etti. Yoğun çaba sonucu yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başlatıldı.

Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı araştırma sonucunda yangının, D.A. ve Y.A.Ö. isimli 2 şüphelinin kaynak yaparken çıktığı belirlendi. Yangında yaklaşık 50 dönüm arazideki kuru ot, çalı ve bin zeytin ağacı zarar gördü. Yangının çıkmasına neden olan 2 şüpheli gözaltına alındı ve olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zeytinlikte çıkan yangın felakete neden oldu, 2 kişi gözaltında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin