1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Ziraat Bankası Açıkladı: Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar Listesi Yayınlandı!

Ziraat Bankası Açıkladı: Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar Listesi Yayınlandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Ziraat Bankası, her yıl düzenli olarak yayınladığı ‘Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar’ listesini güncelledi. 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’na göre belirli bir süre işlem görmeden kalan ve para transferlerini durduran banka hesaplarındaki mevduatlar zamanaşımına uğramaktadır. Türkiye’de binlerce vatandaşın farkında olmadan milyonlarca dolar değerinde mevduatı atıl durumda bıraktığı belirtilirken, bu hesaplar başvuru yapılmadığı takdirde TMSF’ye devredilmektedir. 2024 yılı için son tarih 15 Haziran olarak belirlenmiş olup, Ziraat Bankası gelecek yıl için tehlike altındaki hesapların listesini yayınlamış ve müşterilere uyarıda bulunmuştur.

Uygulama nedeniyle birçok mağduriyet yaşanırken, bazı müşteriler uzun süredir kullanmadıkları hesaplarındaki para transferlerinden haberdar olamamaktadır. Bu durum, mevduatın sabit şekilde beklemesine sebep olmakta ve mevduatın zamanla TMSF’ye devredilmesine yol açmaktadır. Ziraat Bankası, bu durumu önlemek için internet sitesi üzerinden saniyeler içinde sorgulama yaparak hesap durumlarını öğrenebileceklerini duyurmuştur. Ayrıca listede adı bulunan müşteriler, en yakın Ziraat Bankası şubesine giderek mevduat devir işlemlerini durdurabileceklerdir.

Banka, 2025 yılında yapılacak uygulamaya dair şu uyarı metnini vermiştir: “5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine göre bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan herhangi bir talep veya talimat alınmadığı takdirde on yıl içinde zamanaşımına uğramaktadır.” 2006 yılında yürürlüğe giren yönetmelik gereği bankalar, zamanaşımına uğrayan mevduatların listesini ilan etmekle yükümlüdür.

Zamanaşımına uğrayan hesaplar listesinde yer alan müşterilerin en geç 15 Haziran 2025 tarihine kadar kimlik belgeleriyle hesaplarının bulunduğu şubeye başvurmamaları durumunda mevduatları TMSF’ye devredilecektir. Zamanaşımına uğrayacak mevduat hesaplarını sorgulamak isteyenler, Ziraat Bankası internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Ziraat Bankası Açıkladı: Zamanaşımına Uğrayacak Hesaplar Listesi Yayınlandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin