1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Zonguldak’ta 1183 yaşındaki dev ağacı kestiler! çevreci vatandaş durdurmaya çalıştı

Zonguldak’ta 1183 yaşındaki dev ağacı kestiler! çevreci vatandaş durdurmaya çalıştı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Zonguldak ilinde evine gitmekte olan mağara keşifçisi ve çevreci Engin Zaman, ormanda iş makinesinin çalıştığını fark ederek merak edip incelemeye karar verir. Ormanda ağaç kesildiğini gören Zaman, iş makinesi operatörünü durdurmaya ve durumu yetkililere ihbar etmeye karar verir. İhbar sonrasında Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri olay yerine sevk edilir. Daha önce yapılan testlerde 1183 yaşında olduğu belirlenen porsuk ağacının kaçak şekilde kesildiği ortaya çıkar. Orman ekipleri, DSİ’nin dere ıslah çalışmasını yürüten taşeron firmanın ekiplerinin kaçak kesim yaptıklarını tespit eder ve tutanak tutar.

Orman ekipleri, kesilen ağaç sayısını ve izin durumunu belirlemek amacıyla çalışmalara başlar. Kaçak kesim nedeniyle adli işlem yapılacağı belirtilir. Engin Zaman, ağacı kesildiğini gördüğünde kepçe operatörünü durdurduğunu ve yetkililere ulaşmaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını ifade eder. Gökgöl Vadisi’nde yaşanan olayın vadi için önemine değinen Zaman, buradaki porsuk ağaçlarının dünya genelinde benzersiz olduğunu vurgular. Zaman, vadiyi korumak adına dilekçeler verdiğini belirtir.

Zaman, orman ekiplerinin tutanak tuttuğunu ve kepçeyi durdurduğunu belirtir. Kendisi buradaki doğal mirası korumak adına çaba harcadığını ifade eder. DSİ’nin bölgede çalışma yapacağını ancak orman işletmesi ve çevre müdürlüğünün bu durumdan haberdar olmadığını dile getirir. Kepçe operatöründen edindiği bilgiye göre, tersip bendi yapılacağı öğrenildiğini de ekler.

Gökgöl Vadisi’nin korunmasının önemine vurgu yapan Zaman, bilimsel çalışmaların da yürütüldüğünü ve kesilen ağacın 1183 yaşında olabileceğini belirtir. Olayın ardından kepçe operatörü kaçar, taşeron firma yetkilileri ise uzaklaşır. Kaçak kesim nedeniyle adli işlem yapılacak olup, konuyla ilgili detaylı bir inceleme başlatılacağı ifade edilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Zonguldak’ta 1183 yaşındaki dev ağacı kestiler! çevreci vatandaş durdurmaya çalıştı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin